AGID, autogas inbouw van der weide, lpg

Voordelen LPG

De voordelen van een LPG installatie in uw wagen uiten zich vooral op financieel en op milieuvlak. Een LPG installatie is financieel gezien veel interessanter

Eén van de belangrijkste voordelen is dat de aankoopprijs van LPG ongeveer één derde bedraagt van die van benzine, en de helft van diesel. Hierdoor verdient de LPG installatie zichzelf razendsnel terug.

Een autogas installatie is beter voor het milieu
De levensduur van de motor wordt verlengd, omdat er geen sprake is van etsende zuren en koolafzetting, waar dit bij motors die niet op autogas rijden wel het geval is. De uitlaatgassen van een motor die omgebouwd is om op LPG te rijden, bevatten in vergelijking met benzine minder schadelijke stoffen. Autogas bereikt de motor in zuivere gasvorm, wat leidt tot een beter verbrandingsresultaat. Motoren die op LPG werken, functioneren veel stiller dan motoren die gebruik maken van benzine.

Autogas en veiligheid?
Er wordt vaak ten onrechte beweerd dat rijden met een autogas installatie niet veilig is. Dankzij de voortdurend nieuwe ontwikkelingen, wordt die veiligheid nog constant verbeterd. De veiligheidsmaatregelen omvatten onder andere een automatische vulstop, dikke stalen tanks en veiligheidskleppen.